Gheaţa pentru petrecerile din cluburi sau pentru seratele ambasadelor pe timp de vară e produsă la foc automat într-o hală de lângă Bucureşti. PRODUS
Nu toate barurile și cluburile au propriile mașini de făcut gheață. Multe cumpără de la fabrici cum este cea de lângă București
LA RECE
Adrian Popescu, în haină de iarnă pe timp de vară, în hala frigorifică, la -18 grade Celsius
Sursa: VLAD STĂNESCU HAI NOROC
Shot-uri din gheață: fiță la „rece” pentru cluburi
Sursa: VLAD STĂNESCU TRECUT
Bucureştiul interbelic era foarte diferit de cel de astăzi. Afacerea cu gheaţă pare să fi rezistat totuşi în timp. În imagine: un vânzător de gheaţă, din 1938
Sursa: restitutio-interbellica.blogspot.ro
Lui Adrian Popescu, un afacerist de 40 de ani, îi place mult gheaţa. Nu din vreo pasiune pentru Polul Nord sau ceva de genul ăsta. Ci pentru că a folosit-o într-o afacere care, după şapte ani de investiţii, abia acum a început să-i aducă satisfacţii.
Inspirat de nişte italieni - care, după ce au tras cu o fabrică de gheaţă timp de vreo 30 de ani, au reuşit să o vândă cu 18 milioane de euro – Adrian Popescu a zis că e loc de gheaţă produsă industrial şi la el acasă. Aşa că a deschis o fabrică la Mihăileşti, în Giurgiu.
Pe o căldură de te topeşti, pe lângă hala unde sunt vreo zece maşini din care mai picură prin găleţi, Popescu vorbeşte despre gheaţă ca despre ingineria spaţială. Vorbeşte de tehnologie, despre dedurizarea apei pe care o ia din pânza freatică de la ţară, despre osmoză şi costuri ce se calculează în funcţie de cum urcă temperaturile în termometru.
Un business prins din mers
„E complicat rău cu asta, oamenii nu înţeleg... Mi-am ales şi eu o afacere... E nenorocire că ne omoară cu canicula asta. E cererea mare şi nu facem faţă”, spune Adrian Popescu, adăpostindu-se la umbra unei m