Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a postat pe site-ul propriu situaţia elevilor înscrişi la învăţământul profesional de zi pentru următorul an şcolar. Datele reflectă faptul că reînfiinţarea şcolilor profesionale a fost o decizie văzută cu ochi buni de absolvenţii de gimnaziu.
În total, în Bihor sunt opt şcoli care oferă profil profesional, având o capacitate de 308 de locuri la aceste specializări. Dintre acestea, 255 au fost deja ocupate în prima etapă de repartizare computerizată a admiterii la liceu.
Pentru cea de-a doua etapă, care va avea loc pe 23 iulie, au mai rămas 53 de locuri disponibile în clasele profesionale. Din acestea, 8 sunt la profilul "Mecanic auto" al Colegiului Tehnic Traian Vuia, 15 la "Lucrător hotelier" de la acelaşi colegiu, 2 la "Mecanic agricol" de la Grupul Şcolar Agricol Salonta, iar 7 la "Agricultor culturi de câmp" de la acelaşi grup şcolar.
Cinci locuri libere au rămas la specializarea "Instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze" de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuşi din Oradea, 12 locuri la "Mecanic agricol" de la Grupul Şcolar Agricol Cadea, iar 4 locuri tot la specializarea "Mecanic agricol", dar de la Colegiul Agricol Valea lui Mihai.
Niciun loc liber n-a rămas la specializările "Bucătar" (Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea), "Lăcătuş construcţii metalice şi utilaj tehnologic" şi "Tâmplar universal" (ambele de la Colegiul Tehnic Ioan Ciordaş din Beiuş) ori la "Mecanic echipamente pentru foraj extracţie" (Grupul Şcolar Industrial din Suplacu de Barcău). Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a postat pe site-ul propriu situaţia elevilor înscrişi la învăţământul profesional de zi pentru următorul an şcolar. Datele reflectă faptul că reînfiinţarea şcolilor profesionale a fost o decizie văzută cu ochi buni de absolvenţii de gimnaziu.
În total, în Bihor sunt opt şcoli care oferă profil profes