(Răspuns pentru ILEANA - Drobeta Turnu-Severin, F. AS nr. 1007)
* Se prepară o soluţie care să aibă în părţi egale gaz, ulei de ricin şi alcool de 80°, cu care se masează capul zilnic, o perioadă mai lungă.
* Meiul, care are un conţinut bogat în minerale, este recomandat sub formă de decoct împreună cu urzica.
* Se pot face frecţii cu următorul amestec: o parte usturoi, două părţi ulei camforat. Sau spălatul cu un decoct de usturoi (6 căţei de usturoi la un litru de apă).
* Şi spălăturile cu rădăcină de brusture şi frunze de mesteacăn dau rezultate bune.
* Remedii tradiţionale. Se recomandă să se facă spălături cu leşie de cenuşă de viţă-de-vie. Se poate face masaj la rădăcina părului cu miere de albine diluată cu apă. După 30 de minute să se dea pe cap cu un gălbenuş de ou combinat cu rom, în părţi egale, şi să se clătească.
* Şi infuzia din frunze de ienupăr este eficientă împotriva căderii părului. Peste două linguri de frunze de ienupăr se toarnă o cană de apă clocotită. Ceaiul se lasă acoperit 15 minute. Se strecoară şi se tamponează rădăcina părului pe întreaga suprafaţă a capului.
* Infuzie de frunze de nuc. Peste 50 g de frunze mărunţite se toarnă un litru de apă fiartă. Se strecoară. Cu soluţia respectivă se clăteşte părul după ce a fost spălat cu apă şi şampon.
* O reţetă foarte interesantă, cu extract purificat de răşină mumio şi propolis, produsă în Republica Kirghistan, se găseşte la magazinele naturiste sub formă de tablete.
* Se prepară o soluţie de 10% mumio cu propolis, în ceai de brusture şi mentă. Se fierbe o lingură de brusture şi mentă în părţi egale, într-un litru de apă, şi apoi se dizolvă în ceaiul călduţ 1 gram de mumio cu propolis. Cu soluţia obţinută se masează energic pielea capului.
SANDU EMILIA - str. Primăverii, bl. 11, ap. 6, Bicaz
"Oxiurii mă mănâncă de vie” @N