Locul în care vor fi depozitate deşeurile care provin din municipiul Suceava, dar şi din alte localităţi ale judeţului, rămâne o dilemă. Luni, 16 iulie, este ultima zi în care maşinile se vor deplasa spre Botoşani pentru a transporta gunoiul, aşa cum prevede contractul încheiat cu firma Urban. Pentru că avizul privind funcţionarea gropii de gunoi de la Botoşani a fost unul negativ, această locaţie urmează a fi închisă.
Ca atare, pentru gunoiul care se adună de la Suceava trebuie găsită rapid o altă locaţie.
Primarul Ion Lungu a declarat ieri că au avut loc mai multe întâlniri pe această temă şi că există câteva variante pentru depozitarea gunoiului.
Locaţia cea mai plauzibilă este în apropierea fostei gropi de gunoi a municipiului Suceava. Totuşi, pentru a putea depozita deşeurile în acest loc, reprezentanţii Primăriei Suceava trebuie să mai obţină o serie de avize, inclusiv de la Ministerul Mediului. Va fi o cursă contracronometru, mai ales că preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a anunţat public de mai multe ori că nu va permite nici unei maşini cu gunoi care vine de la Suceava să mai fie descărcată pe teritoriul judeţului vecin.
În ceea ce priveşte groapa ecologică de gunoi de la Moara, lucrurile în acest caz stau extrem de rău. Potrivit lui Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, investiţia de la Moara nu va finalizată mai devreme de 2014. Cu alte cuvinte, cel puţin un an şi jumătate vom avea mari probleme pe linia depozitării gunoiului.
Locul în care vor fi depozitate deşeurile care provin din municipiul Suceava, dar şi din alte localităţi ale judeţului, rămâne o dilemă. Luni, 16 iulie, este ultima zi în care maşinile se vor deplasa spre Botoşani pentru a transporta gunoiul, aşa cum prevede contractul încheiat cu firma Urban. Pentru că avizul privind funcţionarea gropii de gu