Numărul persoanelor cercetate în libertate în cazul grupării acuzate că a furat un milion de euro din conturile mai multor clienţi ai băncilor din Italia a crescut la cinci. Şi asta după ce Tribunalul Suceava a analizat ieri una din cele nouă propuneri de arestare în lipsă formulate de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava. Este vorba de Ana Culea, din Constanţa, în cazul căreia propunerea de arestare preventivă a fost respinsă. Marius Rădăcină, avocatul care a reprezentat-o pe Ana Culea, crede că este o decizie cât se poate de corectă.
„Este o soluţie proporţională cu starea de fapt reţinută în sarcina inculpatei, precum şi raportat la persoana inculpatei”, a declarat avocatul Marius Rădăcină.
În cazul celorlalte persoane pentru care s-a cerut arestarea în lipsă, cauza a fost disjunsă şi s-a stabilit termen de judecată pentru ziua de 23 iulie. La acea dată îşi vor afla soarta Ionuţ Liviu Ilisoi, din Rădăuţi, dar care locuieşte în Germania, Daniel Postolache, Mugurel Constantin Vichiuc, Viorel Lungu, Brânduşa Nicoleta Ignat, Valentin Văduva, Bianca Roxana Hatcău şi Ricardo Emilian Marin.
Până în prezent, în acest dosar erau arestate 12 persoane, iar pentru alte patru s-a stabilit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.
În libertate sunt cercetaţi Alin Alexandru Rusu, de 28 de ani, Cătălin Andrei Iurescu, de 26 de ani, Emanuel Ioan Covaşă, de 27 de ani, toţi din Rădăuţi, şi Petronela Popescu, de 34 de ani, din Arad.
În spatele gratiilor au ajuns: Alex-Alin Scânteie, de 24 de ani, Tiberius Murgoci, de 26 de ani, Gabriel Maciuc, de 29 de ani, Cristian Alexandru Colibaba, de 26 de ani, Daniel Puha, de 22 de ani, Vasile Matei, de 40 de ani, toţi din municipiul Rădăuţi, Constantin Liviu Olariu, de 33 de ani, din municipiul Suceava, Raul-Alexandru Matner, de 24 de