În aula Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava va avea loc astăzi, la ora 10:00, comemorarea profesorului, pictorului, sculptorului, poetului şi omului de cultură Dimitrie Loghin (13 octombrie 1910 - 18 iulie 1982).
Manifestarea comemorativă, care marchează împlinirea a trei decenii de la trecerea în nefiinţă a celui care a slujit timp de 37 de ani catedra de desen şi caligrafie a acestei prestigioase instituţii de învăţământ, profesorul şi artistul plastic care a fost spiritul tutelar al vieţii artistice sucevene, va fi urmată de o slujbă de pomenire oficiată în Capela ortodoxă a colegiului.
Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, care-şi împodobeşte aula din anul 1957 cu portretul voievodului moldav al cărui nume este înscris pe frontispiciul şcolii, portret pictat de Dimitrie Loghin pentru festivitatea organizată cu prilejul aniversării a 500 de ani de la urcarea pe tron a celui pe care
Nicolae Iorga îl numea „puternicul împărat al românimii”, l-a omagiat pe distinsul dascăl şi cu doi ani în urmă, la sărbătorirea unui secol şi jumătate de la înfiinţare.
Cele trei decenii de la trecerea în nefiinţă a lui Dimitrie Loghin, marcate printr-o expoziţie retrospectivă organizată la Muzeul de Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei (expoziţie care se află încă pe simeze şi etalează 189 de lucrări din colecţia familiei), au înregistrat şi împlinirea celei mai arzătoare dorinţe a fiicei maestrului, prof. Viorelia Braicu, prin editarea şi tipărirea unui album de artă bilingv (română, engleză), lucrare realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava prin centrul Cultural Bucovina, avându-i drept coordonatori pe prof. Viorelia Braicu, Iulian Asimionesei şi Lucia Puşcaşu, cu versiunea în limba engleză semnată de Anca Viviana Dăscăliuc.
În aula Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din municipiul Suceava va a