Peste o treime dintre proiectele UE asumate ca prioritate de Guvern au avansat extrem de slab in primul semestru, in multe cazuri cu un ritm de executie de nici macar jumatate de procent, existand si lucrari pentru care gradul de realizare este indicat acum chiar in scadere fata de inceputul anului.
Datele analizate de MEDIAFAX reflecta evolutia proiectelor pe parcursul primelor sase luni ale acestui an, in perioada mandatelor Guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta. O evolutie foarte slaba a fost inregistrata si in primavara acestui an, autoritatile justificand atunci situatia prin faptul ca lucrarile nu au putut avansa din cauza iernii.
Lista proiectelor cu finantare UE considerate ca prioritare de catre Executivul roman, in valoare totala de 14 miliarde euro, a fost convenita de Guvern cu oficialii Comisiei Europene si ai Fondului Monetar International la sfarsitul anului trecut, majoritatea fiind atunci la un stadiu de executie cu putin peste 0%. Pentru multe dintre aceste proiecte, semnate in intervalul 2009-2011, Executivul s-a angajat sa ridice gradul de executie aproape de 50%, daca termenul de finalizare nu expira chiar in acest an. Conform calendarului, proiectele trebuie finalizate in perioada 2012-2015. Peste o treime dintre proiectele UE asumate ca prioritate de Guvern au avansat extrem de slab in primul semestru, in multe cazuri cu un ritm de executie de nici macar jumatate de procent, existand si lucrari pentru care gradul de realizare este indicat acum chiar in scadere fata de inceputul anului.
Datele analizate de MEDIAFAX reflecta evolutia proiectelor pe parcursul primelor sase luni ale acestui an, in perioada mandatelor Guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta. O evolutie foarte slaba a fost inregistrata si in primavara acestui an, autoritatile justificand atunci situatia prin faptul ca lucrarile nu au putut avansa din cauz