Fiscul are de recuperat suma de 14 milioane de lei de la cetăţenii municipiului Drobeta Turnu Severin, care nu şi-au achitat amenzile.
Pentru încasarea amenzilor la bugetul local, de la începutul anului, Direcţia de Taxe şi Impozite Locale din Drobeta-Turnu-Severin a efectuat 5396 de popriri, a transmis 2062 de somaţii şi a transmis instanţelor de judecată 70 de dosare pentru transformarea amenzilor neachitate în cuantum de 84.135 lei, în ore de muncă în folosul comunităţii. Alte 4000 de dosare sunt în derulare, în diferite etape procesuale la instanţa de judecată.
Potrivit legii, contravenienţii care nu-şi achită amenzile pot fi obligaţi să presteze activităţi în folosul comunităţii. Numărul mare al amenzilor aplicate prostituatelor şi cerşetorilor de pe străzile municipiului Drobeta-Turnu- Severin, care nu puteau fi încasate, au constituit o mare problemă pentru inspectorii fiscali de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale (DTIL).
Autorităţile au fost multă vreme legate la mâini în „lupta" cu cerşetorii şi prostituatele, pentru că nu exista un cadru legal care să permită într-adevăr diminuarea fenomenului. În plus, aproape nicio amendă nu era plătită, bunuri care să le fie confiscate contravenienţilor nu existau, iar nimeni nu-i putea obliga să presteze muncă în folosul comunităţii.
Primul dosar, în care figura ca datornică o prostituată din Drobeta-Turnu-Severin, a fost întocmit la sfârşitul anului 2010. Femeia avea de achitat la vremea respectivă 74 milioane lei vechi şi fără intervenţia instanţei nu ar fi mişcat vreun deget să-şi achite datoria.
De atunci au urmat alte sute de dosare, care însă presupun foarte multă muncă din partea salariaţiilor direcţiei, întrucât un contribuabil poate avea pe numele său zeci de amenzi aplicate de diverse instituţii.
„Întocmirea unui dosar de muncă în folosul comuni