Prelungirea artificiala a referendumului sau repetarea lui pana iti atingi scopul urmarit, idei avansate de USL, constituie un comportament anormal si profund nedemocratic intr-o Europa care si asa ne priveste ingrozita, considera Laura Stefan, expert anticoruptie.
Intrebata de Ziare.com cum comenteaza diversele tertipuri avansate de liderii USL pentru a obtine rezultatul dorit la referendum, printre care eliminarea pragului de participare, prelungirea intervalului de vot la doua zile sau repetarea referendumului in cazul in care nu este validat de CCR, Laura Stefan a replicat: "Suntem ca in curtea scolii, cand o echipa nu intelege ca a pierdut".
"Nu se poate ce vor dansii, normalitatea trebuie sa invinga. Iar normalitatea inseamna prag de participare de 50% plus 1 din numarul celor aflati pe listele electorale. Inteleg ca tocmai am aflat ca suntem 18.300.000, ceea ce ma bucura, adica nu au murit 3 milioane de romani intre alegerile locale din iunie si votul din iulie.
Iar repetarea referendumului pana iese cum vrea PSD mi se pare un comportament profund nedemocratic. Oamenii astia chiar nu inteleg nimic despre chestiunile esentiale intr-un stat de drept. Mergi la referendum, castigi - bine, nu castigi - iarasi bine. Asta e viata, asa functioneaza statele normale.
Nu suntem un stat totalitar care trage cu tunul intr-un om si, daca nu nimereste din prima, mai are dreptul sa mai traga inca de 15 ori, doar, doar l-o nimeri", a comentat Laura Stefan, reprezentant al Expert Forum (EFOR) si unul dintre cei 17 experti alesi de Comisia UE pentru a evalua periodic politicile si progresul luptei anticoruptie in statele membre.
Ilie Sarbu: Referendumul ar putea fi organizat in doua zile, lucrurile se pot aranja
Referendumul ar putea fi repetat - sustine Surupaceanu
Nici prelungirea votului la doua