În primăvara anului 2009, oficialii lui Dinamo Moscova veneau cu ideea ca în fiecare an să se desfăşoare o competiţie europeană, la startul căreia să se alinieze toate echipele continentale, care poartă numele de Dinamo. Turneul urma să se desfăşoare în perioada de vară, când majoritatea campionatelor sunt în pauză. Din păcate, ideea a fost abandonată, deşi trupa lui Dario Bonetti avea numai de câştigat din întâlnirile cu ”gemenele” din Moscova, Kiev sau Zagreb. În primăvara anului 2009, oficialii lui Dinamo Moscova veneau cu ideea ca în fiecare an să se desfăşoare o competiţie europeană, la startul căreia să se alinieze toate echipele continentale, care poartă numele de Dinamo. Turneul urma să se desfăşoare în perioada de vară, când majoritatea campionatelor sunt în pauză. Din păcate, ideea a fost abandonată, deşi trupa lui Dario Bonetti avea numai de câştigat din întâlnirile cu ”gemenele” din Moscova, Kiev sau Zagreb.
Competiţia nu ar fi fost o premieră, pentru că, începând cu anii '50, ţările comuniste din spatele Cortinei de Fier îşi trimiteau reprezentanţii la Dinamoviade, concursuri organizate pentru mai multe sporturi, între cluburile Ministerelor de Interne sau ale Serviciilor de Securitate din ”ţările prietene”. În acelaşi timp, echipele armatelor din fiecare ţară participau la Spartakiada, un concurs similar. Mai multe echipe din ţara noastră au primit, pe vremea regimului comunist, numele respectiv: Dinamo Bucureşti (Maccabi Bucureşti), Dinamo Bacău (FCM Bacău), Dinamo Piteşti (FC Argeş Piteşti), Dinamo Braşov, Dinamo Oradea sau Dinamo Cluj.
Peste 60 de echipe din întreaga lume poartă numele Dinamo, cele mai cunoscute fiind Dinamo Kiev (Ucraina), Dinamo Moscova (Rusia), Dinamo Bucureşti (România), Dinamo Zagreb (Croaţia), Dinamo Minsk, Dinamo Brest (ambele Belarus), Dinamo Tbilisi (Georgia), Dinamo Dresda (Germania) şi SK Dynamo České Budě