Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Eugen Nicolăescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că introducerea unei adăugiri politice în raportul pe Justiţie, aşa cum a semnalat ministrul de resort, Titus Corţean, ar reprezenta un exces din partea Uniunii Europene.
"Cred că (Titus Corlăţean, n.r.) e bine informat, săptămâna aceasta a fost la Bruxelles, probabil în urma discuţiilor cu oficiali europeni a înţeles că ar putea avea loc asemenea modificări ale Raportului de Cooperare şi verificare. (...)Dacă s-ar introduce un asemenea capitol politic, din pucntul meu de vedere, personal, ar fi un exces din partea UE pe care nu-l agreez", a spus Eugen Nicolăescu.
El a precizat că România este un stat-membru al UE cu drepturi depline, care şi-a îndeplinit toate obligaţiile faţă de UE.
"Dacă UE vrea să impună condiţii suplimentare, nu o poate face unilateral. Ar trebui să facă într-un dialog, să informeze şi orice măsură care are ca scop o monitorizare mai exigentă să poată avea loc ulterior. În acest moment nu cred că aşa ceva este şi corect şi legal", a spus Nicolăescu.
Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, sâmbătă, că în raportul CE pe justiţie va exista şi o "adăugare politică", din aspecte incorecte faţă de situaţia reală din România, iar respectivele concluzii vor fi folosite de către "unii" pentru a îngreuna aderarea ţării la Schengen.
Întrebat, la Antena 3, despre ce ar putea să conţină raportul, Corlăţean a afirmat că, în opinia lui, "va exista o evaluare obiectivă, corectă", referitoare la "partea de fond", la progresele făcute de România.
În acelaşi timp, însă, a subliniat ministrul, în raport va exista şi "o adăugare politică la un document ce trebuie să fie strict tehnic". Corlăţean a mai spus că "unii vor folosi concluziile politice" din raport pentru a îngreuna aderarea României la spaţiul Sch