Pe meşterul popular Toader Ignătescu, care şi-a rânduit la marginea aleii din Parcul central din Gura Humorului (unde s-a desfăşurat în aceste zile Târgul meşteşugarilor) lighioanele sale cioplite din crengi şi rădăcini, botele ciobăneşti şi măştile caricaturale din lemn, l-am surprins în plină campanie de... racolare de membri, pentru tabăra de creaţie pe care o organizează în fiecare vară la Păltinoasa.
Cea de-a VIII-a ediţie a taberei de pe malul pârâului Bucovăţ
După ce şi-a „tras” un portret la caricaturistul Leonte Năstase (care a venit de la Vama Veche, unde, cu câteva zile în urmă, a avut o expoziţie de caricatură împreună cu graficienii satirici Costel Pătrăşcanu şi Doru Axinte), Toader Ignătescu şi-a racolat echipa de meşteri cu care, începând chiar de astăzi şi până pe data de 22 iulie, va lucra în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a taberei.
Tabără instalată la intrarea în Păltinoasa, în casa de vacanţă a familiei Ignătescu de pe malul pârâului Bucovăţ, este organizată cu fonduri exclusiv private, fără vreo implicare sau susţinere din partea unor instituţii culturale bugetare.
Meşteri populari şi artizani din România şi Republica Moldova
Organizată sub egida Asociaţiei ART - Meşteşugurile Prutului (Iaşi) şi a Asociaţiei “Eudemus” Suceava, tabăra, care, ca şi în anii anteriori, are un nucleu de basarabeni, reuneşte meşteri şi artizani care sunt cioplitori în lemn, împletitori din fibre vegetale, sculptori şi pictori iconari.
Aşa cum spune Toader Ignătescu, în tabăra de pe malul Bucovăţului îi vom întâlni pe basarabenii Vitalie şi Galina Grumeza, Ştefan şi Anişoara Ciumaşu, pe Natalia Cangea, precum şi pe Silvia Cozmâncă (preşedinta Asociaţiei ART - Meşteşugurile Prutului, Iaşi) şi nepoata sa Smaranda, Augustin Ionce (preşedintele Asociaţiei „Eudemus” Suceava), Vasile Neamţu şi nepoata sa Flora (Neamţ),