Absolventii de liceu care au trecut cu bine de examenul de Bacalaureat se pot inscrie, de luni, la facultate.
Anul acesta, insa, admiterea bazata pe notele obtinute in cei patru ani de liceu ramane doar o amintire, iar tinerii intra la facultate doar pe baza de admitere sau in functie de notele obtinute la examenul de Bacalaureat.
Facultatea: Greu de intrat, si mai greu de terminat - Examen de admitere si doua probe de licenta
La Universitatea din Bucuresti, de exemplu, modalitatea de admitere variaza in functie de forma de invatamant, domenii si specializari.
Facultatile Universitatii din Bucuresti propun trei forme de admitere: pe baza mediei de la examenul de bacalaureat, concurs de admitere sau examen scris, se arata intr-un comunicat UniBuc, remis Ziare.com.
Admiterea la Universitatea Bucuresti - afla cum se organizeaza
Absolventii de liceu pot intra, pe baza mediei generale de la Bacalaureat, la urmatoarele facultati si programe de studii: Administratie si Afaceri (Administratie publica, Administrarea afacerilor, Marketing), Biologie (Biologie, Biochimie, Ecologie si protectia mediului), Filosofie, Geografie (Geografie-Bucuresti ID, Geografia turismului - ID, Geografia mediului- ID), Geologie (Inginerie geologica, Geofizica), Istorie (Istorie, Istoria artei, Istorie - Sighisoara, Istorie), Limbi si Literaturi Straine (Filologie Clasica, Rusa, Slave, Maghiara, Rromani, Studii iudaice, Limbi moderne aplicate), Psihologie si Stiintele Educatiei (Pedagogie, Psihopedagogie speciala) si Teologie ortodoxa (Didactica, Asistenta sociala).
Lucrurile se schimba si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi. Daca pana in acest an, media anilor de liceu conta in proportie de aproximativ 30%, unele facultati vor folosi, din aceasta toamna, regula: 50% media de la bacalaureat, 50% - media obt