Indianul Gadadhar Ohja este arhitect de profesie și a avut ocazia să participe la ediția din acest an a Simpozionului de Sculptură Monumentală. Acesta a stat o lună întreagă la Caransebeș, la fel ca și alți 11 sculptopri veniți de pe toate continentele lumii. Criticii de artă au catalogat evenimentul ca fiind cel mai important de acest gen, din țară.
Lucrarea pe care indianul Gadadhar Ohjalui a conceput-o la Caransebeș se se numește „Al Treilea Ochi”. Opera de artă a avut priză la public, atât datorită dimensiunii sale uriașe, cât și al simbolului său profund. Ohja a stat de vorbă cu reporterii „Adevărul”, cărora le-a explicat faptul că în piatră este foarte dificil de lucrat, dar ca să îți descoperi dimensiunea interioară trebuie să faci sacrificii. Ohja provine dintr-o familie de sculptori, astfel că, acesta spune că de mic a avut ocazia să colinde lumea în lung și-n lat.
„Circul dintr-o parte în alta a lumii, dar asta este meseria mea, mă definește și sunt fascinat de ceea ce fac”, a spus indianul. A aflat de simpozionul de la Caransebeș de pe internet, astfel că, a avut curajul să aplice, ca să obțină un loc, pe care l-a și câștigat. Timp de o lună, atât cât a stat la Caransebeș, indianul a creat o valoroasă lucrare, care se numește „Al treilea ochi” sau „Tilak”. Acesta explică de unde i-a venit ideea să creeaze opera de artă. „Tilak este simbolul pe care poporul indian și-l prinde în frunte. Reprezintă inteligența, cunoașterea, profunzimea, și evoluția umană. A fost dificil să lucrăm în piatră, dar aceasta este meseria mea, iar arta are nevoie de sacrificiu”, a declarat Ohja pentru reporterii „Adevărul”. La aceeași tabără au participat alți 11 arhitecți de pe toate continentele lumii. Fiecare dintre aceștia a contribuit cu câte o lucrare la parcul de sculptură. Acțiunea este catalogată de critici ca fiind cea mai imporatntă din România. De astă