Teza de doctorat a premierului Victor Ponta este analizată în aceste zile, la Universitatea Bucureşti (UB), de Comisia de Etică a instituţiei şi de mai mulţi experţi în drept, urmând ca o hotărâre în acest caz să fie luată "în cel mai scurt timp posibil", informează reprezentanţii UB. Totodată, Universitatea Bucureşti dă replica Comisiei Naţionale de Etică de sub egida Ministerului Educaţiei, care vineri a anunţat că este singura abilitată legal să analizeze acuzaţiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta.
"Comisia de Etică îşi continuă lucrările de analiză academică a tezei domnului dr. Victor Ponta. Membrii Comisiei de Etică analizează acuzaţiile aduse dr. Victor Ponta, în cazul tezei sale de doctorat, din punctul de vedere al respectării normelor de proprietate intelectuală şi drepturi de autor, aşa cum sunt ele stipulate în Codul de Etică al Universităţii din Bucureşti, art. 9 şi art. 10. În paralel, teza de doctorat a dr. Victor Ponta este analizată de un număr de experţi în drept. Rezultatele analizei efectuate de experţii în drept vor sprijini analiza efectuată de membrii Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti. În cel mai scurt timp posibil, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti va lua o hotărâre în acest caz", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de UB.
Universitatea Bucureşti explică faptul că s-a autosesizat în cazul acuzelor de plagiat la adresa lui Victor Ponta şi explică fundamentul legal în baza căruia funcţionează Comisia de Etică.
"Fundamentul auto-sesizării îl constituie prevederea din Carta Universităţii din Bucureşti, art. 84, alin. (5), "Comisia de Etică are următoarele atribuţii : (...) b) analizează şi soluţionează abaterile de la etica universitară, pe baza sesizărilor sau prin autosesizare, conform Codului de etică şi deontologie universitară." De asemenea, tot în Carta Universităţii din Bucur