Problema depozitării gunoiului din municipiul Suceava nu a fost încă rezolvată, dar discuţiile pentru identificarea unor spaţii adecvate sunt avansate. Chiar dacă de astăzi trebuia să plece în concediu de odihnă, primarul Ion Lungu şi-a amânat treburile personale, interesele comunităţii pe care o conduce fiind primordiale.
Discuţii cu privire la amplasamentul viitoarei gropi temporare de gunoi a oraşului s-au derulat în cursul zilei de sâmbătă, dar pentru că nu s-a ajuns la nici un consens totul va fi reluat în această dimineaţă.
„Noi am propus ca posibile locuri de depozitare a gunoiului fosta haldă de nămol a ACET, din apropierea Termica, sau fosta groapă de zgură a societăţii de termoficare. Din păcate, cei de la Agenţia pentru Protecţia Mediului şi cei de la Garda de Mediu Suceava nu s-au pus de acord cu anumite probleme legislative şi situaţia a rămas în suspans. Vom relua discuţiile cu toţi factorii implicaţi, şi mă refer aici la instituţiile cu atribuţii pe linia protecţiei mediului, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava, pentru a găsi cât mai rapid soluţii de depozitare a deşeurilor”, a explicat primarul Ion Lungu.
Edilul Sucevei a dat asigurări că gunoaiele nu vor rămâne neridicate, chiar şi după ce transporturile la groapa de la Botoşani vor fi sistate.
O soluţie de câteva săptămâni ar fi la depozitul de selectare a gunoaielor administrat de firma Diasil, situat în cartierul Iţcani, în apropierea podului de cale ferată. În acest spaţiu ar exista posibilitatea stocării unei anumite cantităţi de deşeuri pentru o perioadă limitată, până la găsirea unei alte variante.
În paralel, autorităţile sucevene caută alternative şi în alte judeţe, mai puţin Botoşani.
„În judeţul Botoşani mai există câteva gropi de gunoi autorizate şi funcţionale, dar domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a exclus orice posibilitate