Incendiul a fost anunţat pe numărul unic de urgenţă 112 sâmbătă, la ora 12.37. La faţa locului au ajuns echipajele Detaşamentului de Pompieri Tulcea cu trei autospeciale cu apă şi spumă.
Focul se manifesta la o magazie, incendiul propagandu-se şi la o anexă gospodărească din vecinătate. „În urma intervenţiei, pompierii militari au stins incendiul, în care au ars două magazii din lemn pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi, acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ10 mp şi 10 mp lemn de foc“, spune Angela Tulceanu, purtător de cuvânt al ISU delta.
Din cercetările efectuate la faţa locului, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o aparatul de gătit lăsat nesupravegheat.
Pentru a preveni producerea incendiilor în bucătării sau la anexele gospodăreşti (bucătării de vară) din imobilele dumneavoastră, specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” al judeţului Tulcea recomandă să se respecte câteva reguli simple de prevenire a incendiilor:
- nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată. Luaţi-o de pe foc dacă trebuie neapărat să părăsiţi bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, mai ales dacă s-ar putea ivi întârzieri neaşteptate;
- după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit din funcţionare cuptorul şi aragazul;
- curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor.