Noua Lege a sănătăţii schimbă regulile jocului pentru clinicile medicale private
Potrivit proiectului legislativ, deductibilitatea fiscală se va acorda şi asigurărilor facultative de sănătate, nu doar abonamentelor
Acest lucru va favoriza trecerea de la abonamente la asigurări private şi ascuţirea concurenţei între clinicile private
Noua Lege a sănătăţii introduce deductibilitatea fiscală pentru asigurările facultative de sănătate, fapt care va determina companiile să se îndrepte, în mare parte, către astfel de produse oferite ca beneficii suplimentare pentru angajaţi. Până acum, doar abonamentele la o clinică privată de sănătate beneficiau de un astfel de tratament fiscal. Această schimbare va favoriza trecerea de la abonamente medicale la asigurări private, iar clinicile private vor fi nevoie să îşi regândească strategia, în contextul în care concurenţa va fi mai puternică.
În momentul în care noua Lege a sănătăţii va intra în vigoare, furnizorii de servicii medicale private care deţin clinici nu vor mai concura doar cu companiile care oferă aceleaşi servicii, ci şi cu asiguratorii.
Theodor Alexandrescu, Chief Executive Officer al Alico Asigurări, consideră că introducerea deductibilităţii fiscale pentru asigurări private de sănătate va determina o redirecţionare a companiilor către acest tip de produse, în detrimentul abonamentelor la clinicile private. "În momentul în care asigurările de sănătate vor beneficia de aceleaşi stimulente fiscale ca abonamentele medicale, majoritatea companiilor şi angajaţilor se vor reorienta către asigurările de sănătate", a declarat, pentru Curierul Naţional, Theodor Alexandrescu.
El ne-a explicat că asigurările de sănătate au avantaje de necontestat comparativ cu abonamentele la clinicile private, printre care se numără acoperirea mai multor riscuri. "Astfel, o asigurare de sănătate acope