Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) dă astăzi startul primei sesiuni de admitere la facultate şi pune la dispoziţia absolvenţilor de liceu care au promovat examenul de bacalaureat un număr de 1.136 de locuri finanţate de la buget şi 2.227 de locuri cu taxă. Totalul de 3.363 de locuri reprezintă capacitatea maximă de şcolarizare aprobată universităţii sucevene de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), pentru anul I, la programele de studii de licenţă.
Guvernul României a alocat 1.000 de locuri fără taxă pentru admiterea la facultate din această vară de la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
La acestea se adaugă 106 locuri bugetate cu bursă pentru tineri de origine română din Republica Moldova care au susţinut bacalaureatul în Moldova şi 30 locuri bugetate, cu bursă, pentru tineri de origine română din Republica Moldova care au susţinut examenul de bacalaureat în România.
Potrivit rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, „se constată o creştere cu 14% a numărului de locuri bugetate alocate USV în comparaţie cu cel din 2011, locuri ce vor fi alocate preponderent către programele de studii ierarhizate în clasele A şi B şi către programele nou înfiinţate de USV în domeniul Sănătate”.
Două specializări noi, în domeniul sănătăţii
În afară de locurile de admitere pentru studiile de licenţă zi şi învăţământ la distanţă, USV scoate la concurs un număr de 435 de locuri de admitere fără taxă pentru studiile de masterat. Oferta USV este completată de 1.070 locuri în regim cu taxă, taxa fiind între 1.600 de lei şi 2.700 de lei, în funcţie de programul de studii de master ales.
Anul acesta, în oferta Universităţii „Ştefan cel Mare” se regăsesc două noi programe de studii de licenţă înfiinţate în cadrul Departamentului Sănătate şi Dezvolta