La un copil de 4-5 ani, fiecare oră de stat în faţa televizorului este cauza creşterii în talie cu 0,5 milimetri comparativ cu copii care nu au acest obicei. Cercetătorii canadieni publică în International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity un amplu studiu în care demonstrează cât de nociv este statul prelungit la televizor în cazul minorilor: lipsa plăcerii de a citi, de a desena, de a asculta muzică, pierderea treptată a contactului cu lumea reală, sedentarism, absenţa prietenilor, izolare etc.
Studiul menţionat este foarte categoric şi în privinţa influenţei nefaste a statului în faţa ecranului asupra greutăţii normale a corpului. În ascest sens, cercetătorii canadieni pun în legătură directă numărul orelor alocate televizorului cu obezitatea infantilă, cu creşterea în dimensiuni a taliei şi cu pierderea abilităţiii de a practica un sport.
Pentru a explica creşterea în greutate accentul a fost pus pe alimentaţia excesiv de bogată în grăsimi şi zahăr. Este o cauză majoră, dar nu singura. Copiii care sunt lăsaţi nepermis de mult în faţa micului ecran pierd treptat mobilitatea, care este, de asemenea, un factor de risc, cu consecinţe severe pe termen lung. Acest copil va fi în scurt timp supraponderal şi la tinereţe, cu certitudine, obez. Soluţia: educarea şi informarea părinţilor asupra riscurilor cu bătaie lungă la care sunt expuşi copiii care stau multe ore în faţa ecranului.
La un copil de 4-5 ani, fiecare oră de stat în faţa televizorului este cauza creşterii în talie cu 0,5 milimetri comparativ cu copii care nu au acest obicei. Cercetătorii canadieni publică în International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity un amplu studiu în care demonstrează cât de nociv este statul prelungit la televizor în cazul minorilor: lipsa plăcerii de a citi, de a desena, de a asculta muzică, pierderea treptată a contactului