Nici măcar prima celulă a gropii ecologice de gunoi de la Moara nu este gata, în ciuda declaraţiilor optimiste pe care le tot făcea liderul PDL Suceava, Gheorghe Flutur, pe vremea când era şeful administraţiei judeţene. Din această cauză, municipiul Suceava a fost nevoit să transporte deşeurile la Botoşani. Însă, din data de 16 iulie, acest lucru nu mai este posibil, fiindcă autorităţile de mediu au închis definitiv platforma de gunoi din oraşul cu tramvai, teatru şi filarmonică. Chiar dacă groapa de gunoi de la Botoşani nu ar fi fost închisă, oricum basculantele cu deşeuri de la Suceava nu ar mai fi putut fi descărcate acolo, din pricina opoziţiei noului preşedintele al Consiliului Judeţean Botoşani, uselistul Florin Ţurcanu.
În urmă cu o săptămână consemnam în această rubrică una dintre declaraţiile aspre ale domnului Ţurcanu: „Nu sunt de acord să mai primim nici o zi gunoiul de la Suceava. Să îşi facă la ei (groapă de gunoi - n.a.) în Dumbrăveni, unde stau ca boierii în vile”.
Fără să-mi cer voie de la preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani şi de la presa botoşăneană mi-am permis să scriu că Florin Ţurcanu consideră judeţul ca fiind propria sa moşie şi că domnia sa se comportă ca un ţărănoi. Aceste cuvinte au stârnit un val de reacţii de nemulţumire în presa de la Botoşani.
În primul rând, nu mi-am închipuit niciodată că, la Botoşani, presa îşi iubeşte atât de mult conducătorii, încât aceştia nu trebuie atinşi nici măcar cu un cuvânt. Bravo lor, bravo lor, bravo ziariştilor!
În al doilea rând, oamenii de rând, de oriunde ar fi, nu merită să rămână cu gunoiul în curte, din cauză că activişti de partide care ocupă vremelnic funcţii cheie în administraţie nu sunt capabili să rezolve problemele importante ale comunităţii. Distinşii colegi de la Botoşani ar trebui să-şi pună problema că ar fi fost posibil ca groapa din oraşul cu tramvai, te