Restrângerea atribuţiilor, scăderea salariului sau schimbarea funcţiei unui angajat sunt doar câteva dintre cele mai frecvente semne care apar în momentul în care reprezentanţii unei companii au în vedere concedierea unui salariat.
Conform specialiştilor în domeniu, reprezentanţii companiilor apreciază în special persoanele care îşi asumă responsabilitatea pentru deciziile pe care le iau şi cele care pot să înveţe din propriile greşeli. Pentru a se feri de concediere angajaţii pot să le arate astfel constant şefilor că se implică în activităţile din cadrul companiei şi că muncesc cu plăcere pentru a-şi atinge obiectivele.
"Propune-ţi constant să fii mai implicat, mai orientat către client, mai creativ şi mai eficient decât ieri", a declarat pentru gândul Cătălina Rascu, recruitment coordinator al Consulteam România.
gândul vă prezintă cele opt semne care pot prevesti intenţia unui şef de a-şi concedia unul dintre angajaţi şi ce pot face persoanele care se află în astfel de situaţii pentru a evita să fie destituite.
Opt semne că un angajat va fi concediat
1. Retragerea anumitor atribuţii sau scăderea numărului de responsabilităţi
"Treptat sau mai brusc, activităţile desfăşurate de o persoană încep să fie transferate către alţi colegi din companie", a declarat pentru gândul Bogdan Florea, director general Trenkwalder.
"Poate fi o perioadă de relaş de care e bine să te bucuri desigur şi în care să-ţi încarci bateriile pentru viitorul mai încărcat, dar poate însemna şi că munca ta nu mai este atât de apreciată şi că se caută subtil o persoană care să-ţi preia din atribuţii", ne-a declarat şi Cătălina Rascu.
Rascu le recomandă, de asemenea, celor care se află într-o astfel de situaţie să se ofere voluntare în diferite activităţi şi să îşi arate entuziasmul.
În cazul în care şefii îi răspund angajatului că nu exis