În condiţiile în care locurile de la grădiniţele de stat nu sunt suficiente în continuare, cele private rămân o alternativă fezabilă pentru părinţii care nu-şi pot lăsa copii la bunici sau să se ocupe chiar ei de educaţia lor.
La nivelul Capitalei, statisticile Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti arată că numărul de locuri din planul de şcolarizare pentru preşcolari prevăzut pentru anul 2012-2013 este de 33.000. În condiţiile în care s-au înscris 38.600 de copii, la nivelul întregului oraş există în continuare un deficit de circa 5.600 de locuri.
Tocmai din acest motiv, numărul grădiniţelor private din Capitală a crescut de la an la an, în prezent existând circa 240 de grădiniţe private. Majoritatea pot primi, în medie, 40 de copii însumând toate grupele de vârstă: mică, mijlocie, mare.
Potrivit administratorului portalului gradinitebucuresti.ro, care acoperă circa 95% din totalul de grădiniţe private din Capitală, preţurile practicate variază între 600 şi 2.700 de lei pe lună. În aceşti bani sunt incluse cursurile extra-curriculare, masa şi, în funcţie de grădiniţă, alt tip de activităţi. Statisticile arată că tot mai mulţi bucureşteni, în special cei cu venituri medii şi peste medie aleg varianta instituţiilor de învăţământ preşcolar private.
Limbi străine, înot şi pictură
Grădiniţele private se întrec în programe cât mai variate. Poate fi vorba de engleză intensiv cum este grădiniţa Little London, situată în zona Piaţa Victoriei, pe strada Scărlătescu, nr. 50 din sectorul 1. Instituţia este acreditată de Ministerul Educaţiei şi funcţionează din 2003. Predarea se face numai în limba engleză, iar instituţia dispune de o varietate de activităţi extra-curriculare (cluburi de arte, de cunoştere, de sport şi de mişcare). Preţul variază între 1.800 şi 2.700 de lei, în funcţie de orar şi de programele suplimentare.
Un