Din 41de licee din judeţul Dolj, la 26 de unităţi de învăţământ ultimele medii de admitere au fost de 3 şi 4
Liceele şi-au deschis larg porţile pentru admitere. Absolvenţii de gimnaziu din acest an au rezultate vizibil mai slabe decât cei din seriile anterioare. Din cei 5.152 de elevi, care au susţinut Evaluarea Naţională, 1.758 de elevi, reprezentând 35,38%, au obţinut medii sub 5.00.
Potrivit metodologiei de admitere în clasa a IX-a, toţi elevii prezenţi la examen au dreptul să participe la admiterea computerizată, indiferent de notele obţinute. În aceste condiţii, mai bine de jumătate din liceele existente în judeţul Dolj, fie că sunt pe filieră teoretică, fie tehnologică, au ultimele medii de admitere de 4 şi chiar de 3.
Cu medii de 4 la matematică - informatică
În urma repartizării computerizate a elevilor, la Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova, liceu cu o bună carte de vizită pentru rezultatele obţinute de elevi la concursurile naţionale de informatică, ultima medie de admitere este de 4,82, fiind înregistrată chiar la clasa de matematică - informatică. Nota este alcătuită 50% media anilor de studiu şi 50% media de la Evaluarea Naţională. Elevul care a optat pentru Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova a obţinut 1,45 la matematică şi 2,80 la română. Rezultatele de la Evaluarea Naţională sunt în contrast cu specializarea, care solicită o bună pregătire atât la informatică, cât şi la matematică, dar şi cu mediile din timpul anilor de studiu, media de absolvire fiind de 7,67. O situaţie similară este şi la Liceul Tehnologic „Alexandru Macedonski“ din Melineşti, tot la clasa de matematică - informatică, ultima medie de admitere fiind 4,85. Ca şi în cazul precedent, elevul care a optat pentru această specializare a obţinut nota 2 la matematică la Evaluarea Naţională, iar pe parcursul liceului această disciplină va fi predată int