Să stai în Centrul Vechi poate fi boem şi facil, însă dezavantajele sunt zgomotul vechimea clădirilor şi lipsa uitlităţilor. Odată cu renovarea străzilor şi piaţa imobiliară a zonei s-a modificat sesizabil.
Să locuiești în Centrul Vechi poate fi o adevărată povară pentru cei mai liniștiți, mai conservatori. La pol opus, traiul deasupra barurilor arhipline și atmosferei de weekend poate constitui un real deliciu pentru cei tineri și neliniștiți. Deasupra pub-ului Vintage de pe strada Smârdan locuiesc, într-un apartament cu patru camere, cinci tineri cu poftă de viaţă, dintre care un cuplu. Chiria este de 500 de euro pe lună.
Pentru a intra în clădirea monument-istoric trebuie să te strecori printre terasele înţesate de petrecăreţi. Odată ajuns înăuntru, trebuie să urci la primul etaj al imobilului pe nişte scări de o siguranţă îndoielnică. Uşa locuinţei dă într-o încăpere comună unde tinerii şi-au amenajat o bucătărie improvizată.
Camerele sunt îngrijite şi spaţioase şi, chiar dacă au fost renovate, îşi păstrează încă acel aer boem din perioada interbelică. Poate şi datorită tavanului foarte înalt. Ferestrele mari lasă lumina să intre în tot apartamentul. Privitul pe geam este una dintre activităţile preferate ale chiriaşilor, care admiră adesea promenada trecătorilor din timpul zilei, dar şi îmbulzeala din serile de weekend.
Başii clatină paharele în „Centrul Isteric“
Noroc că majoritatea sunt studenţi. Şi noroc că nu sunt examene sâmbăta și duminica, pentru că aici nu se doarme. Bașii cluburilor nu numai că răsună în fiecare colț al casei, dar transformă, pe alocuri, orele liniștite ale nopții într-un soi de cutremure. Paharele de pe noptieră încep să se clatine, adesea, odată cu cele mai noi hituri dance alese de DJ-ul din pub-ul de dedesubt, care seara se transformă într-un club în toată regula.
Însă pe ei nu-i deanjează