Guvernul condus de Victor Ponta se pregăteşte să ia câteva măsuri care, speră autorităţile, vor ajuta economia. Cele cinci modificări prezentate ieri chiar de premier vor fi aplicate cât mai repede, dar înainte de toate Executivul a trimis o informare Fondului Monetar Internaţional, care va trebui să-şi dea acordul pentru implementarea acestora. Şi cum delegaţia FMI, care era aşteptată săptămâna viitoare în ţară, şi-a amânat vizita pentru data de 30 iulie, noile măsuri pot intra în vigoare cel mai devreme de luna viitoare. Guvernul condus de Victor Ponta se pregăteşte să ia câteva măsuri care, speră autorităţile, vor ajuta economia. Cele cinci modificări prezentate ieri chiar de premier vor fi aplicate cât mai repede, dar înainte de toate Executivul a trimis o informare Fondului Monetar Internaţional, care va trebui să-şi dea acordul pentru implementarea acestora. Şi cum delegaţia FMI, care era aşteptată săptămâna viitoare în ţară, şi-a amânat vizita pentru data de 30 iulie, noile măsuri pot intra în vigoare cel mai devreme de luna viitoare.
Plata taxei pe valoarea adăugată la încasarea facturii, nu la facturare, în cazul firmelor cu cifra de afaceri anuală sub 500.000 de euro, cu obligaţia încasării facturilor prin sistemul bancar.
Conform acestui sistem, firma care emite factura va achita TVA doar la momentul încasării sumei din respectiva plată. Până acum, firmele erau obligate ca până la data de 25 a lunii următoare să vireze statului TVA, ceea ce însemna că plăteau o taxă pentru o sumă pe care o primeau mult mai târziu.
Dan Matei Agathon (foto), vicepreşedinte al Alianţei Confederaţiilor Patronale din România: “Până acum, patronii de întreprinderi mici şi mijlocii erau nevoiţi, în unele cazuri, să aducă bani de acasă pentru a suplini sumele aferente TVA, nerambursate de stat. Banii care nu vor mai fi daţi statului înainte de a primisuma facturată