O singura companie imobiliara a reusit sa treaca de pragul de 5 milioane euro, insa, fata de 2010, mai multi jucatori au reusit sa treaca de pragul de un milion de euro in 2011. Vezi mai jos cum arata topul celor mai mari consultanti imobiliari.
1. Coldwell Banker
Reteaua Coldwell Bankera inregistrat anul trecut afaceri de peste 5 mil. euro (calculat la un curs mediu de 4,23 lei/euro-n.r.). Cifra nu este consolidata, o parte din bilanturile celor peste 20 de companii care sunt incluse in Coldwell Banker nefiind inca publicate pe site-ul Ministerului de Finante.
In 2010, cifra de afaceri consolidata a Coldwell Banker a fost de 4,2 milioane euro.
Initial, in 2010 compania a facut publica o cifra de afaceri de 3,6 milioane euro, valoare care nu includea, insa, toate companiile din grup.
Cresterea din 2011 a fost sustinuta de extinderea activitatilor departamentelor de property management, retail si administrare a proprietatilor aflate in distressed (Real Estate Owned Management).
In 2011, compania a inregistrat "profitul bugetat", spun oficialii companiei, care au specificat ca valoarea profitului nu este mare ca urmare a investitiilor derulate in cresterea numarului de sucursale si a diversificarii operatiunilor.
Celelalte companii mari de consultanta se adreseaza cu precadere clientilor corporate, Coldwell Banker fiind singura firma din top care face business si din intermedierea de apartamente vechi. De asemenea, Coldwell Banker este singura companie imobiliara din top care are o retea de sucursale.
2. Colliers
Pe locul 2 in topul global al companiilor se afla Colliers, care a raportat in ultimii 2 ani o cadenta ascendenta a evolutiei cifrei de afaceri. Colliers a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 18 mil. lei, echivalentul a peste 4,25 mil. euro.
In 2010, compania de consultanta imobi