Comisia de etică a Universităţii Bucureşti a votat ieri în unanimitate verdictul privind teza de doctorat a lui Victor Ponta: lucrarea "Curtea Penală Internaţională" este un plagiat. Azi Consiliul Naţional de Etică (CNE), din subordinea Ministerului Educaţiei, adică a Guvernului, ar trebui şi ea să tragă o concluzie referitoare la opera premierului.
UPDATE CNE a întocmit raportul final în cazul premierului Victor Ponta şi l-a trimis către direcţia juridică a ministerului Educaţiei. Verdictul Consiliului va fi dat publicităţii abia după ce raportul final primeşte avizul de legalitate din partea direcţiei juridice. Purtătorul de cuvânt Gabriela Catană a pecizat că nu există un termen limită până la care ministerul trebuie să dea avizul. Direcţia juridică nu are dreptul să modifice raportul, însă îl poate trimite înapoi la CNE în cazul în care constată că a fost greşit întocmit.
Regulamentul de funcţionare al CNE spune că hotărârea CNE pentru aprobarea raportului este avizată de Direcţia generală juridică din cadrul MECTS şi transmisă de către secretariatul CNE, în termen de două zile lucrătoare de la avizarea acestuia, către ministrul educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, către ANCS, către conducătorul unităţii sau instituţiei şi către organismele ori persoanele îndreptăţite legal pentru aplicarea sancţiunilor recomandate.
UPDATE:Consiliul Naţional de Etică nu a luat nicio decizie în "dosarul Ponta". "Comisia încă deliberează. Nu am nicio informaţie în plus în acest moment", a precizat Gabriela Catană, purtatorul de cuvânt al CNE.
UPDATE:Şedinţa senatului Universităţii Bucureşti s-a încheiat în jurul orei 14.00. Cazul Ponta nu a fost luat în discuţie. Senatul a aprobat regulamentul de funcţionare al Comisiei de Etică. În acest moment nu se ştie când va fi următoarea şedinţă a senatului universităţii care trebuie să emită decizia finală