Roman Revenco, şeful Serviciului Grăniceri din Republica Moldova (reorganizat din 1 iulie în Poliție de Frontieră) a fost demis. Decizia a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Guvernului în legătură cu reformarea instituției.
Premierul Vladimir Filat a declarat că eliberarea din funcţie, are loc în legătură cu transformarea Serviciului de Grăniceri în Poliţie de Frontieră începînd cu 1 iulie. Filat a cerut ministrului Afacerilor Interne Alexei Roibu ca în această funcţie să fie înaintată o altă persoană. "Până în după amiaza zilei de azi să-mi prezentaţi persoana care va îndeplini atribuţiile, până la numirea cu funcţii depline a şefului poliţiei de frontieră " a ordonat Filat.
De la 1 iulie 2012, Serviciul de Grăniceri a fost transformat în Poliţia de Frontieră. Roman Revenco a fost numit în funcţia de director al Serviciului de Grăniceri în luna aprilie 2011.
Menţionăm că, Roman Revenco a fost acuzat la începutul lunii iulie de spălare de bani în cadrul Proiectului european privind securizarea frontierei de stat. Serviciul Grăniceri a respins acuzaţiile, susținând că declarațiile constituie un neadevăr și au un caracter calomniator.
La finele lunii iunie, Vladimir Volkov, reprezentantul unei companiei suedeze, mandatarul companiei Ericsson AB în Republica Moldova, a anunţat că licitaţia pentru realizarea primei etape a proiectului privind securizarea frontierei de stat, cu un grant european de 10,2 milioane de euro, a fost câştigată de către compania Ericsson din Suedia.
Ericsson a subcontractat o companie din România, care, la rândul ei, a angajat un subcontractant zonal ca să execute lucrările. Subcontractant zonal este compania pe care o reprezintă Vladimir Volkov. Potrivit proiectului, în Moldova au început a fi aduşi banii pentru construcţia obiectelor şi pentru instalarea tehnologiilor moderne la frontiera de stat, iar benefici