Graba si agitatia care caracterizeaza secolul in care traim au dus la dezvoltarea industriei de mancaruri fast-food, care permite oamenilor sa manance consistent si rapid cand sunt pe drum sau la serviciu, si de regula cu un cost nu foarte mare.
Oamenii nu prea stiu insa ce mananca din pachetele restaurantelor de tip fast-food, iar unii aditivii care pot fi gasiti in aceste alimente sunt periculosi, putand duce la aparitia unor probleme de sanatate.
Potrivit Listverse, iata cativa dintre acestia.
1. Dioxid de sulf
Aceasta substanta are rol de conservant si poate fi gasita in fructe si legume, precum si in unele bauturi fara alcool. Dioxidul de sulf distruge insa vitamina B1 si a provocat moartea a 12 persoane care aveau sensibilitate la el.
2. Nitrati
Acestia au fost utilizati initial ca si conservanti pentru carne si branzeturi, contribuind la culoarea si gustul acestora. Oamenii care ingera nitrati regulat pot avea parte insa de efecte adverse ca dureri de cap si dificultati in transportarea oxigenului de catre sange.
3. Dioxid de silicon
Dioxidul de silicon este o substanta care impiedica bucatile de carne procesata sa se lipeasca intre ele. Aparent este sigur pentru consum.
4. L-cisteina
Aceasta este un aminoacid care face aluatul mai usor de manevrat. Principala sursa din care este obtinuta consta insa in penele de rata, iar sursa originala era parul uman. Circa 80% dintre fast-food-uri folosesc substanta provenita din pene de rata.
5. Dimetilpolisiloxan
Aceasta substanta, care este folosita printre altele si la procesul de fotocopiere, este utilizata in industria fast-food ca un agent care impiedica formarea de spuma in vasele mari cu ulei. Prin urmare, tot ce este prajit in baie de ulei la un fast-food contine si urme de di