- Social - nr. 139 / 19 Iulie, 2012 Sambata, 14 iulie, la Sangeorgiu de Mures, in pofida lunii lui Cuptor, a fost o zi deosebita prin faptul ca intr-un cadru natural placut, respectiv gradina Parohiei romano-catolice, a avut loc editia a unsprezecea a gulasului condimentat. Cu aceasta ocazie, primarul Sangeorgiului de Mures, ing. Sofalvi Sándor Szabolcs, a rostit o scurta cuvantare, urand succes echipelor participante la intrecerea gastronomica. Organizatoarea intrecerii, doamna Kopalz Imola, de profesie psiholog, ne-a marturisit ca in acest fel sa simte mai aproape de oamenii care si in anii precedenti au avut placerea sa participe la aceasta manifestare gastronomica, devenita de acum traditionala, si spera ca si la editiile viitoare sa le fie de un real ajutor. Au participat douasprezece echipe, fiecare echipa avand denumiri proprii, precum "Alba ca zapada si cei sapte pitici”, "Echipa gulasului din Anglia” preluat din Ardeal, denumit Serhwod, acest gulas fiind pregatit in padurile lui Robin Hood, echipa mainilor vivace, echipa gulasului doamnelor frumoase etc. Fiecare echipa a avut un "secret al ei” in pregatirea gulasului, condimentele si ingredientele folosite au dat un gust aparte fiecarui gulas. In urma degustarii, juriul, format din trei persoane, a departajat, in baza procentajului obtinut, primele trei locuri, astfel: locul I, echipa Szanto Edit, locul II, echipa Magyarási Eva, locul III, echipa Szabó Maria. Dupa inmanarea premiilor, a urmat o dupa-amiaza de dans si voie buna, in acordurile muzicale ale formatiei de muzica usoara invitata special pentru aceasta intrecere gastronomica, la care toti participantii s-au simtit bine. FLOREA HUSAR - Social - nr. 139 / 19 Iulie, 2012 Sambata, 14 iulie, la Sangeorgiu de Mures, in pofida lunii lui Cuptor, a fost o zi deosebita prin faptul ca intr-un cadru natural placut, respectiv gradina Parohiei romano-catolice