TURISM Cei care doresc să vină la pescuit sportiv în zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării trebuie să îşi achiziţioneze un permis de acces, un permis de pescuit sportiv şi, dacă este cazul, un permis pentru accesul cu autoturismul. De asemenea, turiştii trebuie să ştie că nu pot pescui oricunde doresc, ci numai în una din cele 31 de zone de pescuit.
Turiştii care doresc să pescuiască în judeţul Tulcea trebuie să fie atenţi la zona în care îşi vor petrece sejurul: dacă aleg să se relaxeze în deltă, vor trebui să obţină permis de acces şi de pescuit de la Administraţia Biosferei Delta Dunării, iar dacă vor să pescuiască în altă parte a judeţului, vor solicita permisul de pescuit de la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură.
Taxe pentru Deltă
Cei care ajung în Deltă au de achitat mai multe taxe: cea de acces cu maşina, cea de acces persoane, cea de pescuit şi, dacă este cazul, cea de acces cu ambarcaţiunea.
Click pe poză pentru a vedea toate permisele necesare pentru accesul în deltă!
Taxa de acces persoane este de 5 lei pe zi, 15 lei pe săptămână, 30 de lei pe an, iar pensionarii au acces gratuit.
Pentru autoturism, vei plăti 10 lei pe zi sau 100 de lei pe an, iar pentru ambarcaţuni vei achita 100 de lei pe an sau 20 de lei pe sejur.
Permisul de pescuit costă 30 de lei pe an. Elevii, studenţii şi persoanele cu handicap mediu sau uşor vor achita 10 lei pe an, iar pensionarii, veteranii şi persoanele cu handicap grav vor putea pescui gratuit.
Taxele vor fi achitate la sediul ARBDD de pe strada Portului (pe faleza municipiului), prin mandat poştal sau prin virament bancar.
Camparea
Turiştii care vor să campeze în Delta Dunării trebuie să se intereseze unde au voie să îşi instaleze corturile. Cei care campează în zone neautorizate riscă amenzi de la 130 la 400 de lei (persoane fizice) şi până la 500