Comisia de Etică a Ministerului Educaţiei din Guvernul Ponta a decis că prim-ministrul nu a plagiat. Şeful Guvernului şi ministrul Ecaterina Andronescu, împreună cu toţi subalternii lor din comisia cu pricina, nu pricep un lucru foarte simplu.
În anul 2012 nu mai poţi să minţi în felul acesta.
Metabolismul plagiatului lui Victor Ponta este unul foarte normal şi sănătos pentru o guvrenare PSD. Declaraţia publică a ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a ameninţat cu desfiinţarea şcolii doctorale dacă se ajunge la concluzia că a fost un plagiat, este suficientă pentru a înţelege de ce s-a emis această decizie. În primul rând, nu puteau să-şi taie singuri creanga de sub picioare.
În plus, era chiar culmea ca o comisie a Ministerului Educaţiei să decidă că şeful Guvernului României e un plagiator. Indiferent de partidul aflat la guvernare.
Putea o astfel de comisie să-l declare plagiator pe Boc? Sau pe Văcăroiu? Poate pe Petre Roman, dar numai dacă Ion Iliescu se decidea, la vremea respectivă, să provoace o schimbare guvernamentală cu mai puţin deranj. Nu i-a sugerat Moscova că poate acţiona cu astfel de fineţuri şi a chemat minerii, dar asta e cu totul o altă discuţie.
Aparent fără nicio legătură cu plagiatul lui Ponta, Viorel Hrebenciuc a declarat miercuri, senin ca cerul de vară, că PSD nu încearcă să atragă oamenii la referendum prin tombole sau concursuri. În acelaşi spirit, când a fost acuzat că şi-a trecut în CV un master, Victor Ponta a prezentat o diplomă de absolvire a unui curs universitar, susţinând pe un ton naiv că totul este o făcătură. Apoi a urmat, în direct, afirmaţia nonşalantă că jurnaliştii spanioli nu au înţeles bine cum e cu demisia lui pentru că discuţia a fost în limba engleză.
Încă de la „maşinile de făcut bani" şi „drogurile" din sediul „ţărăniştilor", minciuni care au făcut carieră în timpul ani