Graţie acestei măsuri, începând cu data de 15 iulie, puteţi merge şi vă puteţi întoarce de la mare străbătând la volan drumul mai scurt, prin Măcin, chiar şi noaptea, fără a fi nevoiţi să înduraţi neplăcerile caniculei.
Din cauza caniculei, mulţi gălăţeni, dar şi locuitori ai altor judeţe, care ne tranzitează judeţul în drum spre staţiunile litoralului Mării Negre, preferă să călătorească cu propriile autoturisme noaptea, pe răcoare.
În plus, pentru că ruta prin localitatea brăileană Viziru presupune parcurgerea unei şosele al cărei carosabil cuprinde porţiuni pe care trebuie circulat cu viteza melcului pentru a nu „rupe" maşina, este de preferat traseul prin Măcin. Acest drum este mult mai bun din punct de vedere al stării asfaltului dar presupune traversarea Dunării cu bacul.
Având în vedere că navele bac făceau curse regulate doar pănă la ora 22.00, după care traversarea la cerere era tarifată cu 80 de lei, alegerea acestui drum nu era la îndemâna turiştilor care veneau de la distanţe mai mari (de exemplu din nordul Moldovei) pentru că presupunea parcurgerea unei părţi din drum pe căldură pentru a nu scăpa ultima navă cu care se putea traversa Dunărea.
Pentru a veni în sprijinul turiştilor tot mai numeroşi care solicită traversare a fluviului între malul gălăţean şi cel tulcean (şi în sens invers) conducerea Navrom Bac a luat decizia introducerii programului non-stop.
Cu începere din data de 15 iulie, navele bac circulă şi noaptea, în mod regulat, şi fără perceperea unei suprataxe.
"Nu se mai plăteşte taxa de cursă specială în intervalul orar 22.00 - 6.00, iar cursele se efectuează curse din oră în oră", informează Marilena Vasilache, directorul Navrom Bac.
Ziua navele bac traversează Dunărea la fiecare jumătate de oră.
Aşadar, din 15 iulie, atât ziua cât şi noaptea, pentru