Sedentarismul, dieta dezechilibrată, lipsa unui program strict în privinţa meselor sunt doar câţiva dintre factorii care duc la apariţia burţii. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic, autoarea cărţii „Sănătatea are gust”, spune că pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen nu trebuie să urmăm o cură de slăbire drastică, dar „se impune puţină ordine alimentară în ritmul meselor”. Cantitatea de mâncare pe care ne-o punem în farfurie, modul în care este preparată, dar şi cât de mult este stropită cu alcool sunt alţi factori de care trebuie să ţinem cont atunci când vrem să avem un abdomen plat.
Dr. Bilic a realizat un top cu 7 reguli dietetice de care trebuie să ţii cont dacă vrei să scapi de stratul adipos de pe abdomen.
● Obişnuiti-vă să aveţi zilnic 3 mese principale. „Efortul de digestie a alimentelor şi mâncatul lor la interval de 4-5 ore ajută metabolismul să ardă mai multe calorii decât atunci când există o singură masă, şi aceea seara”, explică medicul nutriţionist. Specialistul ne recomandă să ne facem un program strict de mese, pentru ca rezultatele să nu întârzie să apară. „O zi în care aţi ‚sărit’ peste o masă este o zi în care nu aţi slăbit, iar caloriile venite după ‚post’ sunt asimilate mai repede şi transformate instantaneu în grăsime”, punctează dr. Mihaela Bilic.
● Eliminaţi din meniu felurile „grele”, gătite tradiţional, româneşte, cu multă grăsime, prăjeli şi tocături. Pentru a scăpa de burta inestetică este indicat să renunţaţi la salata de boeuf, sarmale, şniţel, chifteluţe, sosuri cu smântână şi făină. „Alegeţi variantele dietetice: grătar sau cuptor, carne slabă, sos de tomate, condimente şi ierburi aromatice. Încercaţi să impuneţi familiei un alt mod de a prepara mâncarea, mai sănătos, şi veţi beneficia cu toţii de această schimbare”, a spus medicul.
● Evitaţi alimentele cu densitate calorică mare. Produsele care au calo