În Eforie Sud trei nopţi în cel mai ieftin hotel, echivalează cu chiria într-o garsonieră timp de o lună
Chiriile medii de pe Litoral au scăzut şi în această vară, cu 5 până la 35 de euro, faţă de anul trecut
În aceste condiţii hotelierii înregistrează un grad de ocupare extrem de redus
Companiile care oferă servicii de cazare pe Litoral s-au plâns anul trecut şi o fac şi anul acesta, că nu au destui clienţi deşi ne aflăm în plin sezon estival. Cu toate acestea, gradul redus de ocupare din hoteluri nu este confirmat de fluxul mare de turişti aflaţi pe plaje.
Diferenţa dintre numărul de turişti cazaţi în hoteluri şi pensiuni şi numărul celor care ocupă plajele este dată de faptul că turiştii, în special cei din România, preferă să închirieze de la particulari garsoniere şi apartamente cu două s-au chiar trei camere.
Chiriile din localităţile aflate pe Litoral au scăzut şi anul trecut şi se păstrează şi anul acesta pe acelaşi trend.
Potrivit site-ului de imobiliare imopedia.ro, valoarea chiriei medii de anul acesta a scăzut cu 5 până la 35 euro faţă de cea de anul trecut. Cele mai mari diferenţe de preţ au fost înregistrate pentru apartamentele cu trei camere din Constanţa, Mangalia, Neptun şi Eforie Sud.
"Şi anul acesta, turiştii care aleg Litoralul românesc au în vedere cazarea la particulari, orientându-se către garsoniere şi apartamente situate în zone uşor accesibile. Aş vrea să subliniez faptul că este vorba despre chiriile clasice, nu despre locuinţele închiriate în regim hotelier. În cazul aparthotelurilor, vorbim de perioade mai scurte de închiriere şi tarife mai mari. Pentru a beneficia de un preţ de închiriere mai mic, turiştii plătesc chiria în avans pe minimum trei luni. Apoi, în respectivele locuinţe, stau pe rând mai multe familii sau grupuri de prieteni şi împart valoarea chiriei", a declarat, într-un com