Cea de-a VIII-a ediţie a Taberei de creaţie a meşterilor populari de la Păltinoasa, tabără care se desfăşoară în intervalul 16 - 22 iulie a.c. sub egida şi cu susţinerea Asociaţiei „ART - Meşteşugurile Prutului” Iaşi şi a Asociaţiei “Eudemus” Suceava, reuneşte un număr de 15 creatori din România şi din Republica Moldova.
Un exemplu de tenacitate şi continuitate creativă în perimetrul bucovinean
Tabăra, organizată la casa de vacanţă a meşterului cioplitor bucovinean Toader Ignătescu, iniţiatorul şi gazda acestei comunităţi creative instalată la intrarea în localitatea Păltinoasa, pe malul pârâului Bucovăţ, are un colectiv constituit din câţiva meşteri populari care au statutul de veterani (întrucât au participat şi la ediţiile anterioare), cărora li s-au alăturat câteva nume noi, participanţi care îmbogăţesc şi diversifică paleta meşteşugurilor practicate.
Organizată de la prima ediţie cu fonduri exclusiv private, fără implicarea şi susţinerea unor instituţii culturale bugetare, tabăra de la Păltinoasa constituie un exemplu de tenacitate şi continuitate creativă în perimetrul bucovinean.
Este o demonstraţie că o idee, o dorinţă sinceră necircumscrisă vreunui plan de activităţi întocmit pe baza unui buget, se poate împlini dacă cei care colaborează şi se străduiesc să o pună în practică îşi conjugă eforturile armonios şi găsesc împreună soluţii viabile pentru toate problemele.
Meşteri populari şi artizani din România şi Republica Moldova
Anul acesta, în raiul înverzit de pe malul pârâului Bucovăţ, alături de amfitrionul Toader Ignătescu au venit meşterii basarabeni Natalia Cangea, Vitalie şi Galina Grumeza, Ştefan şi Anişoara Ciumaşu, precum şi meşterii şi artizanii Silvia Cozmâncă (preşedinta Asociaţiei „ART - Meşteşugurile Prutului” Iaşi), împreună cu nepoata sa Smaranda, Costel Iftinchi (Iaşi), Dan Horgan şi s