Restaurantul Casa Doina se află într-o clădire de patrimoniu, construită acum mai bine de un secol. Bucătărie românească într-o ambianță cu adevărat specială, la marginea parcului Kiseleff
Dacă ești bucureștean, este imposibil să nu fi trecut măcar o dată pe lângă acest restaurant și să te întrebi care este de fapt povestea lui. Aflat în zona verde din centrul Bucureștiului, pe bulevardul Kiseleff, Casa Doina este una dintre cele mai emblematice clădiri ale Capitalei. Este o construcție din secolul al XIX-lea care poarta semnătura lui Ion Mincu, unul dintre primii arhitecți români care și-au lăsat amprenta asupra acestui oraș și, probabil, cel mai important promotor al stilului românesc în arhitectură. Inițial, a fost proiectată pentru a servi drept pavilion la expoziția mondială de la Paris din 1890, iar doi ani mai târziu a fost construită la București, devenind „Bufetul de la șosea“ sau „Cârciuma românească“. Astăzi, se numără printre lucrările de patrimoniu care ne-au rămas de la arhitectul Mincu, alături de Casa Lahovari (parte a spitalului Cantacuzino de astăzi), Școala Centrală, Casa Vernescu sau Casa Monteoru (sediul Uniunii Scriitorilor).A trecut printr-un amplu proces de restaurare la începutul anilor 2000 și găzuiește și în zilele noastre unul dintre restaurantele importante ale Bucureștiului.
Când îi veți călca pragul cu proxima ocazie, luați-vă câteva momente și admirați această construcție. Pentru că înainte de a fi un restaurant bun sau foarte bun (după gustul clienților săi), casa Doina este un mic palat românesc autentic. Remarcați liniile foarte energice ale clădirii și stilul inconfundabil al caselor boierești pe care le mai regăsești din loc în loc prin România, cu două volume diferite: unul proeminent, ca un foișor, cu subsol, parter și etaj, iar al doilea, mai retras, format doar din parter. În partea superioară a monumentului,