Patronul lantului de magazine cu produse de drogherie Anton Schlecker si alti 13 acuzati au intrat in atentia procuraturii din Stuttgart. Li se imputa "gestiune frauduloasa, tergiversarea insolventei si bancruta", a declarat procuroarea Claudia Roth. Miercuri a avut loc o razie de proportie, cu 160 de oameni de ordine. Au fost perchezitionate sediul firmei, filiale de pe intreg teritoriul Germaniei, vila lui Anton Schlecker si alte locuinte ale familiei sale. Au fost retinute pentru cercetari nenumarate documente si date din computer. In luna ianuarie a acestui an, Drogerie Schlecker a intrat in insolventa, iar pana in luna iunie, 25.000 de angajati au fost disponibilizati.
“Cercetarile preliminare ne-au confirmat anumite suspiciuni. De aceea am declansat ancheta“, a declarat procuroarea de caz. Dupa declansarea procesului de insolventa, au aparut din ce in ce mai multe sesizari ca o serie de valori ar fi fost puse la pastrare pentru a nu intra in masa de insolventa. Astfel, ar fi aparut transcrieri de imobile din proprietatea lui Anton Schlecker in cea a sotiei si copiilor sai. Familia Schlecker a negat permanent aceste acuze. Inselaciunea si gestiunea frauduloasa urmate de bancruta (faliment) constituie fapte penale si pot fi pedepsite in Germania cu pana la cinci ani de inchisoare.
In ianuarie 2012, concernul Schlecker avea peste 30.000 de angajati in 7.000 de filiale din Germania si 17.000 de angajati in cele 3.000 de filiale din Austria. Cifra de afaceri a concernului in 2010 a fost de 6,55 miliarde de euro, inregistrand o scadere de 650 de milioane de euro fata de anul precedent. Anul 2011 a inregistrat si mai mari pierderi.
In 20 ianuarie concernul cu sediul la Ehingen de langa Ulm a inaintat cerere de insolventa. Era vorba de o insolventa controlata, scopul declarat fiind pastrarea cat mai multor filiale si locuri de munca. F