Lonicera Kamtschatica, denumită popular "Boaba de miere de Siberia", este un arbust a cărui înălŢime poate atinge 1,5 Şi 2 metri înălŢime, care are un frunziŞ bogat Şi rezistă la temperaturi scăzute foarte bine. Nu necesită un sol special, dar are nevoie de umiditate medie pentru o bună dezvoltare. RodeŞte la doi ani după plantare, iar recolta este bogată.
Planta înfloreŞte la sfârŞitul iernii, putând rezista până la temperaturi de -10 grade Celsius. Florile sunt albe Şi puternic parfumate. Fructele sunt cărnoase, de culoare albastră (atunci când sunt coapte) Şi conŢin cantităŢi semnificative din vitaminele C Şi D.
În zonele reci Şi izolate din emisfera nordică, fructele de Lonicera Kamtschatica sunt considerate foarte valoroase, pentru că ele se pot consuma în stare proaspătă sau deshidratate. Din fructe se pot prepara dulceŢuri (cu adaos minim de zahăr), sucuri Şi ceaiuri. Este considerat un fruct important pentru persoanele vârstnice, deoarece consumul zilnic întârzie neplăcerile multiple ale bătrâneŢii.
Lonicera Kamtschatica, denumită popular "Boaba de miere de Siberia", este un arbust a cărui înălŢime poate atinge 1,5 Şi 2 metri înălŢime, care are un frunziŞ bogat Şi rezistă la temperaturi scăzute foarte bine. Nu necesită un sol special, dar are nevoie de umiditate medie pentru o bună dezvoltare. RodeŞte la doi ani după plantare, iar recolta este bogată.
Planta înfloreŞte la sfârŞitul iernii, putând rezista până la temperaturi de -10 grade Celsius. Florile sunt albe Şi puternic parfumate. Fructele sunt cărnoase, de culoare albastră (atunci când sunt coapte) Şi conŢin cantităŢi semnificative din vitaminele C Şi D.
În zonele reci Şi izolate din emisfera nordică, fructele de Lonicera Kamtschatica sunt considerate foarte valoroase, pentru că ele se pot consuma în stare proaspătă sau deshidratate. Din fructe se pot prep