La fiecare trei luni, pe porţile unei ferme din Suceava ies 2.000 de porci, fiecare cu o greutate de 100-110 kg şi sunt duşi către abatoare. Pentru a creşte animale atât de mari, secretul este, pe lângă practicile obişnuite ale fermierilor, şi muzica clasică. La fiecare trei luni, pe porţile unei ferme din Suceava ies 2.000 de porci, fiecare cu o greutate de 100-110 kg şi sunt duşi către abatoare. Pentru a creşte animale atât de mari, secretul este, pe lângă practicile obişnuite ale fermierilor, şi muzica clasică.
"Pentru o afacere de genul ăsta trebuie să ai rasă, casă, masă. Dacă ai o rasă bună de porc, dacă ai un acoperiş bun unde animalul are căldură, 24-25 de grade, şi dacă îi dai o mâncare bună, atunci el pune un kilogram de carne la trei kilograme de furaj şi ciclul de producţie se încheie după trei luni", a explicat Gheorghe Şcheuleac, posesorul unei ferme din comuna Moara.
Întreprinzătorul a mărturisit că şi ambientul este extrem de important, iar pentru a le asigura porcilor toate condiţiile, halele sunt dotate cu instalaţii audio în care se difuzează muzică clasică. "Am observat că în acest mod, grăsunii se relaxează şi mănâncă mai bine. Încercăm să nu facem gălăgie când îi îngrijim, adică să nu trântim ceva, ca să nu se sperie. Astfel, porcii stau relaxaţi, mănâncă, beau apă şi dorm", a glumit Şcheuleac. Din ferma de la Moara, kilogramul de carne de porc iese cu doar 5,4 lei. E un preţ foarte bun, la care, din păcate, se adaugă costuri intermediare, ceea ce face ca la galantare oamenii să plătească mult mai mult.