Verdictul in cazul plagiatului lui Ponta este de 2-1: doua comisii au spus ca a plagiat, alta a dat un verdict ambiguu constatand ca lucrarea premierului a respectat regulile de redactare ale anului 2003.
Evident, comisia care a considerat ca teza lui Ponta este un non-plagiat apartine de Ministerul Educatiei. Se poate mai politic decat atat?
Toata lumea are cate ceva de spus, numai Victor Ponta nu constata nimic. Dupa ce Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a decretat ca premierul a copiat zeci de blocuri de text fara sa citeze sursa, Victor Ponta nu a avut altceva de declarat decat ca aceasta comisie este una politica. La fel cu acel CNATDCU (Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare).
Hai sa zicem, ca aici am fi avut ceva dubii, din moment ce printre membrii era si un Mircea Miclea, fost consilier al presedintelui Basescu. Dar, in cazul Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, n-am cunostinta ca vreun profesor de aici sa fi fost numit politic, in primul rand pentru ca aceasta institutie are autonomie universitara.
Carevasazica un grup de profesori universitari, cu cariere solide in spate, fac politica pe ascuns sau au fost asmutiti de vreun rival? N-am inteles prea bine la ce s-a referit domnul Ponta.
Cert este ca premierul n-a spus insa ce politica face aceasta comisie, pentru ca, daca executa "politica bunului simt" (mai tineti minte, domnule Antonescu?), atunci n-ar fi nicio problema. Dimpotriva, atitudinea lor fata de munca si valorile umane in general este de laudat.
"O treime din teza de doctorat a premierului este copiata din alte lucrari stiintifice. Este un plagiat fara cuvinte, fara idei, prin traducerea si preluarea judecatilor de valoare", a constatat comisia.
Ponta a copiat 115 pagini din cele 297 (fara cuprins) al