Persoanele care includ în dieta zilnică alimente care au un conţinut ridicat de vitamina E prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer la ficat. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Institutul Oncologic din Shanghai.
Pe parcursul cercetării, savanţii au descoperit că migdalele, nucile, arahidele sau caisele uscate, alimente bogate în vitamina E, previn apariţia aceste boli, în rândul persoanelor trecute de vârsta mijlocie, notează cotidianul britanic Daily Mail.
Pentru a ajunge la această concluzie, dr. Zhang Wei, împreună cu echipa sa, a analizat datele provenind de la 132.837 de persoane, printre care se aflau şi 267 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală. După colectarea informaţiilor despre obiceiurile alimentare ale participanţilor la studiu, echipa a analizat care era riscul apariţiei cancerului de ficat în rândul persoanelor care aveau inclus în regimul zilnic alimente bogate în vitamina E şi în rândul celor care mâncau ocazional această categorie de alimente.
„Rezultatele au arătat că există o strânsă legătură între o dietă săracă în vitamina E şi predispoziţia la cancer hepatic. Se pare că această substanţă nutritivă are un efect protector asupra ficatului şi ţine la distanţă cancerul. Atât alimentele, cât şi suplimentele nutritive care conţin vitamina E reduc riscul apariţiei acestei afecţiuni”, a punctat dr. Zhang, coordonatorul cercetării.
Datele statistice arată că acest tip de cancer este mai des întâlnit în rândul bărbaţilor şi apare mai ales la persoanele trecute de vârsta de 50 de ani.
Persoanele care includ în dieta zilnică alimente care au un conţinut ridicat de vitamina E prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer la ficat. Aceasta este concluzia la care au ajuns oamenii de ştiinţă de la Institutul Oncologic din Shanghai.
Pe parcursul cercetării, savanţii au