Jurnalul Naţional a intrat în posesia unei mărturii susţinută de probe care reclamă abuzuri grave ale poliţiştilor şi procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Combatere a Terorismului (DIICOT), care au instrumentat dosarul Mihail Boldea.
Dosarul se află, actualmente, pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu deputatul PDL şi celelalte persoane incriminate în stare de arest.
Nu avem nicio intenţie de a influenţa cursul Justiţiei.
În mod normal, deşi informaţiile pe care le deţinem constituie o „bombă” mediatică, le-am fi pus la dispoziţia conducerii DIICOT, înaintea publicării. Şi chiar ne-am fi reţinut de la publicare, dacă ni s-ar fi cerut, argumentat, acest lucru.
Însă, instituţia a ales să ne sfideze, nerespectând obligaţia de a răspunde, în termenul legal de zece zile, solicitării noastre scrise, prin care ceream clarificări despre interceptarea telefoanelor unui redactor al Jurnalului Naţional şi folosirea, fără notificare, a stenogramelor rezultate într-un rechizitoriu - chiar rechizitoriul din cazul Boldea. O asemenea atitudine ne întăreşte suspiciunea că s-a încercat discreditarea Jurnalului Naţional, a redactorului-şef Victor Ciutacu şi a sussemnatului, printr-o operaţiune a DIICOT Galaţi de care conducerea Direcţiei nu este străină. Ca atare, ne considerăm derobaţi de obligaţia (morală) de a colabora cu DIICOT.
Pe de altă parte, persoana care ni s-a confesat a încercat să îşi apere în Justiţie drepturile constituţionale lezate de DIICOT, fără un rezultat favorabil. De aceea, a apelat la o altă cale. La solicitarea sa, nu îi vom divulga identitatea, dar precizăm că este o persoană din anturajul lui Mihail Boldea, care, asemenea lui Victor Ciutacu şi sussemnatului, a fost introdusă în dosar, fără a avea calitatea de învinuit sau martor.
Spre deosebire de noi, însă, în cazu