Am alergat cu Puşa în jurul stadionului Olimpic din Beijing, căutând intrarea spre ceremonie
Chinezii rămâneau muţi când auzeau că sunt alături de campioana olimpică de la maraton. Nu le venea să creadă!
În pragul unei noi ediţii a Jocurilor Olimpice, aş vrea să vă povestesc cum am fost sabotorul delegaţiei olimpice a României în precedenta Olimpiadă.
Am fost alături de olimpienii români la Atena în 2004 şi la Beijing în 2008. Am trăit alături de aceştia succese magnifice, cum au fost triumfurile extraordinarelor Cătălina Ponor, Monica Roşu, Sandra Izbaşa şi ale întregii echipe de gimnastică, ale Elisabetei Lipă, Georgetei Andrunache, Vioricăi Susanu şi celorlalte canotoare, ale Cameliei Potec sau Alinei Dumitru. Dar nimic nu s-a comparat ca intensitate, ca surpriză, ca notorietate cu uluitorul succes al Constantinei Diţă la maraton în 2008 la Beijing.
Maratonul a avut loc, ca întotdeauna, dimineaţa, dar Puşa, numele de alint al Constantinei, nu şi-a primit medalia la finalul cursei, ceremonia fiind amânată pentru seara de gală când românca avea să fie ovaţionată alături de Usain Bolt şi de alte staruri ale atletismului mondial.
Înainte de ceremonie, am avut-o invitată pe Constantina în studioul PROTV de lângă stadionul Olimpic. După transmisie, aveam timp suficient s-o conduc pe Puşa pe stadionul din apropiere pentru marea ceremonie a acordării medaliei de aur la maraton. Dar, când am ajuns lângă stadion, a început coşmarul. „Toată China” părea să fie acolo pentru seara de gală. În acea aglomeraţie teribilă, nu reuşeam să nimerim intrarea potrivită pentru a ajunge la locul ceremoniei. Voluntarii erau la tot pasul, dar în China limba engleză n-a trecut Marele Zid şi oricum toţi rămâneau fără replică atunci când le spuneam că sunt cu campioana olimpică la maraton şi caut intrarea care duce la podium…
Telefonul Puşei suna non-s