Comisia Europeana a publicat un raport din care reiese ca Romania este pe primul loc in Europa dupa numarul cazurilor de frauda cu fonduri europene, in anul 2011, situatie care ar trebui sa ridice un semn de intrebare autoritatilor autohtone, potrivit ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban.
Anul trecut, in tara noastra s-au constatat 225 de cazuri de frauda ce au implicat fonduri europene, astfel ca ne aflam pe primul loc la numarul de sesizari.
In plus, doar 23,4% din cazuri au fost obiectul unei decizii judiciare, ceea ce se traduce printr-o ineficienta a sistemului judiciar, a comentat Lothar Kuhl, reprezentant al Biroului European antifrauda (OLAF).
Romania, fruntasa dupa numarul cazurilor de fraude cu fonduri europene
In aceste conditii, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, pentru Ziare.com, ca Romania ar trebui sa isi eficientizeze sistemul care se ocupa de gestionarea fondurilor europene, pentru a detecta aceste cazuri de fraude dintr-o faza incipienta.
In plus, oficialul a mentionat ca riscul de dezangajare de fonduri este inca unul ridicat, ajungand in prezent la 952 de milioane de euro.
Comisia Europeana a prezentat un raport din care reiese ca Romania se afla pe primul loc la numarul de cazuri de frauda cu fonduri europene. Cum comentati?
Intr-adevar, Romania se afla pe primul loc la numarul de sesizari catre OLAF in ceea ce priveste tematica fondurilor europene, insa este foarte important de remarcat ca peste 70% dintre ele nu au fost confirmate a fi caz de frauda.
Ce inseamna aceasta statistica pentru Romania? Ce semnale a vrut sa ne transmita Comisia Europeana si daca trebuie sa ne ingrijoreze acest numar mare de sesizari de fraude?
Aceasta statistica ridica semne de intrebare si este un lucru care te face sa fii cat mai