* la Facultatea de Inginerie se dă test scris prima dată după foarte mulţi ani * sunt mai mulţi candidaţi decât locuri la Agronomie şi Ingineria mediului * pe bază de dosar, în funcţie numai de media de la bacalaureat, se poate intra la Universitatea "Danubius" din Galaţi sau Universitatea Brâncoveanu * la "Danubius" candidaţii cu media de la bacalaureat peste 9.30 vor fi şcolarizaţi gratuit în primul an de studiu
De ieri, absolvenţii de liceu care au promovat examenul de bacalaureat au intrat în focurile admiterii. La Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Facultatea de Inginerie Brăila, admiterea se face şi pe baza unui test scris, cu o pondere de 40% în media finală de admitere, media de la bacalaureat având o pondere de 60%. Testul grilă conţine 30 de întrebări dintr-o anume disciplină, pentru care optează candidatul, în funcţie de specializarea aleasă. Candidaţii de la Facultatea de Inginerie au putut alege între: biologie, algebră, chimie, tehnologia informaţiei sau fizică.
La Facultatea de Inginerie Brăila sunt disponibile 130 de locuri fără taxă şi alte 62 de locuri cu taxă. Acestea sunt dispuse pe specializări astfel: Inginerie mecanică 32 de locuri fără taxă, 20 cu taxă, Ingineria mediului - 39 fără taxă şi 11 cu taxă, Inginerie şi management - 37 fără taxă şi 23 cu taxă, Agronomie - 22 fără taxă, 8 cu taxă. Taxa de şcolarizare este de 2.400 de lei. Înscrieri s-au făcut în perioada 16 - 20 iulie, iar de ieri au început testele scrise cu biologia. Astăzi, vor susţine aceste teste cei care au optat să dea examenul la: algebră, chimie, tehnologia informaţiei sau fizică. La biologie se pare că a fost o neconcordanţă între întrebări şi răspunsuri, şi aproximativ 100 de candidaţi, practic toţi cei care au optat să dea test la această disciplină din Universitate, au făcut contestaţii.
La Brăila s-au înscris 101 candidaţi p