Cristian Filip, proprietarul primului restaurant raw&vegan din Bucuresti denumit deloc intamplator Barca, a avut parte de o viata care bate orice film. Marinar de profesie sau, dupa cum ii place lui sa spuna, absolvent al scolii de presedinti, Filip a renuntat la mare pentru a-si incerca norocul in afaceri. Insa, a avut parte de o revelatie, iar credinta i-a schimbat viata si l-a indemnat in cele din urma sa deschida si acest restaurant destinat vegetarienilor.
Lui Filip nu ii place sa vorbeasca despre restaurantul Barca ca despre o afacere, ci il numeste activitate, probabil si pentru ca a creat acest local cu gandul sa ajute si sa vina in sprijinul celor care vor sa manance sanatos si nu manat de gandul castigurilor.
El recunoaste ca restaurantul produce pierderi deocamdata, fiind sustinut de banii pe care ii castiga din afacerea de asigurari.
"Oricum, tot ce imi doresc este sa ajungem undeva pe linia de plutire cu restaurantul. Sa nu mai aduc bani de acasa. Imi doresc sa fie tot timpul plin, dar nu pentru ca asta inseamna profit, ci pentru ca vreau sa dau salarii mai mari angajatilor", a spus Filip.
Cum a inceput povestea "Barca, prietenii si hrana vie"? Pus fata in fata cu un asemenea om si o asemenea poveste de viata, recunosc ca mi-a fost foarte greu ca jurnalist sa pun intrebarile clasice pentru a descoperi principiile si bazele pe care se cladeste orice afacere la inceput de drum.
In cazul Barca, insa, mi-am dat seama ca trebuie sa intelegi mai intai de toate povestea unui om, pentru ca doar asa vei descoperi ca nu este o afacere obisnuita, de fapt poate ca nu trebuie sa o numim afacere.
Cristian Filip, cel care a inceput aceasta activitate, este marinar de profesie. A stat sapte ani pe mare, timp in care a trecut prin diferite situatii dificile, cauzate de lipsa de alimente sau de naufragiu. Barca de salvare este astfel un