Câteva sute de credincioşi au participat pe 20 iulie la slujba de Sf. Ilie, de la Mănăstirea Piatra Tăieturii. Sf. Liturghie a fost oficiată de un sobor format din 20 de preoţi din Bazinul Dornelor, dar şi din Ucraina, avându-l în frunte pe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.
Deşi drumul până la mănăstire este destul de greoi şi poate fi parcurs în întregime doar cu maşini puternice, aceasta fiind amplasată la o altitudine de 1.700 de metri, oamenii nu au renunţat nici în acest an şi au venit cu mic cu mare în acest loc binecuvântat de Dumnezeu. Pelerinii găsesc la capătul drumului liniştea de care au nevoie, iar stareţul sfântului lăcaş, părintele Antonie Brehuescu, îi întâmpină de fiecare dată pe oameni cu zâmbet şi binecuvântare.
Aşa s-a întâmplat şi de Sf. Ilie, când în curtea mănăstirii, credincioşii s-au adunat în jurul foişorului în care a fost oficiată slujba închinată Sf. Prooroc Ilie, paraclisul mănăstirii având hramul în această zi. Din soborul de preoţi au făcut parte şi şapte preoţi din Ucraina, Raionul Storojineţ, care au spus că “au vrut să fie alături de fraţii din Sudul Bucovinei la ceas de sărbătoare”. Încântat de numărul mare de participanţi, ÎPS Pimen a ţinut să aducă în atenţia celor prezenţi activitatea pe care stareţul Antonie împreună cu vieţuitorii mănăstirii o desfăşoară aici, arătând că nu este uşor lucru să zideşti loc de rugăciune atât de departe, la aşa altitudine.
“Cu voia lui Dumnezeu, toate sunt posibile, iar credinţa îi învredniceşte pe oameni. Uitaţi-vă ce lucruri s-au făcut aici, cât beton s-a turnat, cât efort s-a depus pentru a aduce energia electrică aici, toate acestea însă au fost posibile cu sprijinul credincioşilor din Bazinul Dornelor, în special, dar şi de pretutindeni. Ei au fost cei care, material, financiar şi moral au susţinut lucrările de refacere şi reconstrucţie, în timp foarte scurt,