Alimentaţia are un rol extrem de important atât în menţinerea elasticităţii pielii, cât şi în prevenirea bolilor care îţi pot pune în pericol sănătatea. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru femei: Alimentaţia are un rol extrem de important atât în menţinerea elasticităţii pielii, cât şi în prevenirea bolilor care îţi pot pune în pericol sănătatea. Iată care sunt cele mai bune alimente pentru femei:
Datorită conţinutului bogat în calciu şi vitamina D, produsele lactate sunt recomandate de medicul nutriţionist Mihaela Bilic ca fiind în topul listei celor mai bune alimente pentru femei. Aportul însemnat de calciu şi absorbţia lui, favorizată de prezenţa vitamine D, va preveni apariţia osteoporozei care se dezvoltă în perioada adultă.
Medicul nutriţionist Mihaela Bilic susţine că sardinele sunt o sursă importantă de acizi esenţiali omega-3, calciul şi fier care hrănesc organismul. În plus,, acizii graşi au grijă de piele, păr, unghii, inimă şi creier, un motiv în plus pentru a-i include în dietă. Alte surse de acizi esenţiali omega-3 se mai găsesc în: seminţele de in, seminţele de dovleac, somonul, avocado, tonul, macroul, heringul, anşoa şi nucile.
Datorită conţinutului bogat în fitoestrogeni, soia şi produsele care se prepară din ea ne protejează inima de boli şi previn apariţia cancerului la sân.
Licopenul, o substanţă care abundă în roşii are rolul de a preveni îmbătrânirea prematură a pielii şi îi oferă protecţie împotriva razelor ultraviolete.
Bucăţile de ciocolată neagră (cu peste 70% cacao) sunt bogate în antioxidanţi care neutralizează radicalii liberi, împiedicând astfel îmbătrânirea prematură. Alte surse de antioxidanţi se mai găsesc în: ceai verde, afine, mure, zmeură, căpşuni, struguri negri, prune, stafide, conform eva.ro.